Clubdagthema en crea power!

Het thema van deze Clubdag is “Doe eens iets voor een ander”. Dit thema sluit mooi aan bij de uitgangspunten van Stichting CreaPower die mensen willen stimuleren hun creativiteit belangeloos in te zetten voor een ander in onze samenleving. We hebben de handen in een geslagen en willen de deelnemers aan het naaicafe vragen of zij zin hebben om hun crea power in te zetten en een creatieve bijdrage te maken tijdens de Clubdag voor een goed doel. Je kunt ook vanuit huis al een bijdrage leveren en deze inleveren tijdens de Clubdag.

Stichting Creapower
In 2012 kwam er zoveel creatieve energie los tijdens het organiseren van een creatieve marathon voor het goede doel, dat Stichting CreaPower werd opgericht. Jaarlijkse organiseert CreaPower een 12 uur durende marathon voor het goede doel tijdens de nationale vrijwilligersdag NLDoet! in maart. In 2018 zal de zevende editie plaatsvinden. Zo’n 50 vrijwilligers uit het hele land komen dan bij elkaar in Almere voor 12 uur naaien en haken voor elk jaar wisselende goede doelen.

Daarnaast worden er in de loop van het jaar kleinere activiteiten georganiseerd en geeft de stichting advies aan anderen die een creatieve actie op willen zetten. CreaPower wil zo een platform zijn voor iedereen die iets wil doen met haar/zijn creativiteit voor een ander. Meer informatie over de stichting is te vinden op http://www.creapower.nl
CREAPOWER_logoS (12K)Stichting BriBos
De Stichting BriBos is een initiatief van Brigitte Bosman. In 2003 werd er bij haar longkanker ontdekt. Er volgde een periode waarin ze op zoek ging naar informatie over haar ziekte. Ruim 12 jaar na haar diagnose, was het voor Brigitte duidelijk wat ze gemist heeft in die eerste periode van haar ziekte. Een luisterend oor, goede informatie en contact met lotgenoten die hun ervaringen wilden delen. Omdat zij dit nog steeds niet op een plek kon vinden, is Brigitte zelf die plek gaan creeren. Zij ging een paar tasjes met specifieke informatie over kanker uitdelen op de oncologie-afdeling en deed daarbij een aardigheidje/verwenmomentje. Dit werd zo goed ontvangen door zowel patienten als artsen en verpleegkundigen dat al gauw een paar tasjes niet voldoende waren.

Dit alles mondde uiteindelijk uit in Stichting BriBos. Met deze stichting proberen ze zoveel mogelijk patienten op de oncologieafdeling een rustmoment te geven. Dit doen ze door wekelijks verwentasjes uit te delen, een luisterend oor te bieden en door informatie te geven in het ziekenhuis MCH Antoniushoeve in Leidschendam. Hier beschikken zij over een eigen huis-/inloopkamer waar ook plek is voor gespreksgroepen, workshops en lotgenotencontact .

BriBos Verwentasjes

Naaicafé
We willen aan de deelnemers van het naaicafe op de Clubdag vragen of zij hun crea power willen gebruiken voor Stichting Bribos door een (toilet-)tasje te naaien met stofjes uit de Kringloophoek (zelf een stofje meenemen kan natuurlijk ook). Voorbeeldpatronen- en werkbeschrijven en ritsen/kamsnaps/pipingband zijn aanwezig. Voorbeelden van leuke patronen:

· Antasje
· Ritstasje
· Makeuptasje
· Pinterest board toilettasjes
· Pinterest board opvouwbare tasjes

Daarnaast kan Bribos eenvoudige tasjes gebruiken om de knitted knockers (gebreide borstprothesen) in te verpakken die gratis kunnen worden aangevraagd. De tasjes zijn 20 cm breed en 35cm hoog en hebben een aantrekkoordje van boven.

Je kunt eventueel ook thuis al een (toilet-)tasje maken en deze inleveren op de Clubdag. Jos (BaJmie) van CreaPower zal ervoor zorgen dat jullie creaties persoonlijk worden afgeleverd bij Bribos.

Een gedachte over “Clubdagthema en crea power!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s