Ons Sancho Clubweekend 2018

Verslag Sancho Weekend 2018 geschreven door ons clublid Jos.

Ik ben er nog van aan het nagenieten…. Van het Sancho weekend 2018 in Nunspeet van 13 tot en met 15 april. Wat heerlijk om een heel weekend lang niets anders te doen dan achter de naaimachine zitten en bezig te zijn met je hobby en dat ook nog eens met 38 andere creatievelingen die dezelfde passie delen!

1

De pret begon eigenlijk al lang voor het weekend zelf. Op het forum en op de Facebookgroep zag je al ver van te voren berichtjes verschijnen van Sancho-ers die hun projecten en stoffen al aan het verzamelen waren. Tijdens mijn eerste Sancho weekend vorig jaar harkte ik net voor het weekend van alles bij elkaar, dit jaar heb ik het anders aangepakt. Ook ik begon van te voren al na te denken welke projecten ik allemaal wilde gaan maken (net als bij eten is het oog groter dan de maag, maar goed) en nam ik alvast patronen op papier over. Je kunt dan meteen vrijdagavond meters maken!

2

Het blijft prachtig om aan te komen rijden bij de locatie in Nunspeet bij de Grote Bunte. Helaas was dit de laatste keer, want het landhuis is verkocht en krijgt in december een andere bestemming. We moeten dus op zoek naar een nieuwe locatie.

3

Nadat alle machines naar boven waren gebracht en de slaapspullen bij de stapelbedden werden gezet (ja, het is echt een naaikamp!) was er een korte gezamenlijks aftrap met soep en brood en een kort voorstelrondje. Iedereen had ook extra lekkers meegenomen, dus aan lekkers geen gebrek. Daarna snel naar boven en naaien maar. ’s Avonds werden de vlaggetjes die door een aantal leden thuis waren gemaakt meteen tot een vlaggenlijn gemaakt. Die raken we niet meer kwijt!

4

Het heerlijke van zo’n weekend is dat iedereen doet waar ze zin in heeft. De een lag vroeg op bed vrijdagavond, de ander zat om 01.00u nog achter de naaimachien of met een glas wijn in de hand beneden te kletsen. Ik lag laat op bed en was er ook vroeg weer uit. Om 05.30u was ik wakker en lag ik als een puber onder mijn dekbedje te Facebooken, toen ik zag dat er al dames aan de overkant bezig waren. Nou, op mijn tenen de kamer uit geslopen om mijn kamergenoten niet wakker te maken en om 05.45u zat ik al weer lekker boven met een kop koffie.

5

We hadden op de eerste verdieping twee kamers tot onze beschikking om te naaien en kamer om in te strijken. Beneden werd gegeten en tussendoor konden we de tafels gebruiken om te knippen en patroontekenen. De waslijnen met creaties die door de naaikamer werden gespannen vulden zich al snel met creaties. Sommigen hadden er echt de turbo op! Overal om je heen was iedereen lekker bezig, kon je inspiratie opdoen door al het moois dat voorbij kwam en kon je vragen om hulp vragen als je er even niet uit kwam. Zo werd ik door Hannie over mijn knoopsgatenangst heen geholpen, hielp Angela mij een mooie v-hals te maken bij mijn capuchon en hielp Jessica me met de pasvorm van mijn trui.

6

Op zaterdagochtend nog even een ingelaste ALV waarbij Josette unaniem tot bestuurslid werd gekozen. Dat was uiteraard reden om nog even wat lekkers erbij te nemen!

7

Zondag na het middaguur was het dan toch echt tijd om aan alle spullen weer in te pakken, de zalen aan te vegen en alles weer in de auto zien te krijgen. Als je de auto’s zag, zou je denken dat we wel 10 dagen op naaikamp waren geweest!

8

In mijn tas gingen uiteindelijk 4 werkstukken mee: 2 shirts voor mijn man en een top en een trui voor mezelf. Mooie opbrengst toch?

9

Dank iedereen voor een gezellig en creatief weekend. Dank bestuur voor de organisatie en de goede zorgen! Ik kijk terug op een hoop gezelligheid, mooie gesprekken en creaties. Wanneer mogen we weer? 😉

Jos

2 gedachtes over “Ons Sancho Clubweekend 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s