Wedstrijd: Reclykleer je rot!

Voor even is Sancho niet paars, maar groen. Het thema Sancho goes green zetten we ook door in de clubdag wedstrijd. Dit jaar gebruiken we niet die mooie nieuwe lappen stof, de nieuwste patronen en de speciaal hiervoor aangeschafte fournituren. Nee, Use What You Have is dit jaar het motto. En dan duiken we niet onze stoffenkast in, maar onze kledingkast. Kijk welke kledingstukken jij of je gezinsleden niet meer aan trekken en maak hier een mooi nieuw item van. Dit item mag van alles zijn, als het maar gemaakt is van oude kleding. En natuurlijk gebruik je hierbij je naaimachine!

Even de regels op een rijtje:

  • Het item is voornamelijk gemaakt van oude kledingstukken, evt. aangevuld met al aanwezige fournituren en reststukjes uit de lappenmand. Als er toch iets aangeschaft moet worden, kijk dan in de kringloopwinkel of op een rommelmarkt o.i.d.
  • Het item is nog niet eerder online getoond, op het forum, op je blog, op facebook, op instagram, enz.
  • Thuis print je zelf het inschrijfformulier uit en vult dat in. Het bovenste deel lever je in bij de inschrijftafel (hier krijg je ook een nummer toegewezen) en het onderste deel hang je aan het item.

Ook dit jaar zijn er weer mooie prijzen te winnen. De categorieën zijn wel iets anders dan andere jaren.

  • Originaliteit van het item. Wie maakt het origineelste item?
  • Creativiteit van het proces. Wie is het meest creatief omgegaan met de materialen die zij tot haar beschikking had?

Vergeten jullie niet om het inschrijfformulier inschrijfformulier uit te printen en ingevuld mee te nemen?